Події
14 грудня 2015
Генштаб РФ підтвердив постачання зброї для Вільної сирійської армії, яка бореться проти Асада
Начальник Генштабу Збройних сил Росії Валерій Герасимов підтвердив, що Москва постачає зброю і боєприпаси Вільній сирійській армії.
news-image

Це повстанське угруповання бореться проти режиму президента Сирії Башара Асада, одночасно виступаючи і проти бойовиків екстремістського угруповання «Ісламська держава», повідомляє «Є!» з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, загони Вільної сирійської армії чисельністю понад п’ять тисяч людей ведуть спільний наступ з урядовими військами в провінціях Хомс, Хама, Алеппо і Ракка. Російська авіація щодня наносить близько 30-40 ударів для підтримки цих дій, додав Герасимов.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков уточнив, що російська армія підтримує деякі сили Вільної сирійської армії, які ведуть наступ на «Ісламську державу».

Дійсно, деякі сили «Вільної сирійської армії» беруть участь у наступальних діях проти «Ісламської держави» й інших екстремістських угруповань. Ці наступальні дії також підтримують російські Збройні сили, – сказав він.

Раніше про військову допомогу сирійській армії і загонам Вільної сирійської армії заявив президент Росії Володимир Путін, виступаючи на колегії Міноборони.

Однак пізніше прес-секретар президента Дмитро Пєсков спростував цю інформацію. Пєсков уточнив, що мова йде тільки про урядові війська і закликав журналістів «не чіплятися до формулювань».

Читайте також: Путін: будь-які сили, що загрожують ВС РФ у Сирії, мають бути негайно знищені