Події
15 грудня 2015
Росія отруює дітей Донбасу простроченими продуктами з гумконвоїв
Росіяни відправляють на Донбас прострочену гуманітарну допомогу, яка спрямовується в школи для забезпечення безкоштовного дитячого харчування.
news-image

Як повідомляє «Є!», таку інформацію розповсюджує блогер Олена Степова.

За її словами, діти на окупованих територіях почали масово скаржитися на здоров'я.

Кожен другий свердловський школяр вражений "ацетоновою хворобою", або ацетонурією. Особливо цим захворюванням страждають діти перших-п'ятих класів. У дітей на уроках відкривається блювота, сильні головні болі, різі в животі. Виявилося, підшлункова дитини віком від 6 до 14 років не може впоратися з переробкою комбіжиру, жирної і пересмаженої їжі. Таку їжу діти їли тільки в школах. Розслідування, яке провели мами свердловських школярів, вразило не тільки цинізмом, халатністю і байдужістю. Тушонка, яку рясно додають в каші та супи, тушонка, яку "нам дбайливо надає Росія", виявилася з вичерпаним терміном придатності. Як і комбіжир, як і маргарин. Як частина круп, які, перед варінням, просівають, відбираючи жучків. І ці факти знають в педколективах, в їдальнях, кухарі. Знають і продовжують давати дітям продукти з вичерпаним терміном придатності", - зазначила Степова.

За словами блогера, столові у "ЛНР" на 100% отримують безкоштовну гуманітарну допомогу від РФ, але усі ці продукти прострочені.

Читайте також: У "ЛНР" вкрали 79 млн рублів, призначених на відновлення житла