16 грудня 2015
10 найцікавіших ворожінь на Новий рік
Дізнайтеся, як правильно ворожити на Новий рік, щоб дізнатися свою долю.
news-image

Кожна дівчина хоче дізнатися своє майбутнє в новорічну ніч. Магія давніх народних традицій та ворожінь зачаровує. Навіть, якщо в звичайні будні дні мало хто вірить у всю цю містику, на свята кожному хочеться відчути щось казкове та незвичайне. Мабуть, включається давня генетична родова пам'ять, і на свята ми знову віримо в дива, в духів та у ворожіння. 

«Є!» розкаже вам про десять найцікавіших ворожінь, які можна організувати на Новий рік.

1. У ніч на 1 січня відразу після опівночі треба уважно слухати звуки за вікном. Якщо чутно церковні дзвони, то наступного року будуть важливі події в сім'ї, якщо загавкає собака, то з'явиться наречений або гарний шанувальник, голоси птахів за вікном - до чудових новин.

2. Кожна дівчина хоче знати, коли вона вийде заміж. Треба взяти золотий перстень та надіти його на свій волосок, потім опустити в порожню склянку. Скільки разів перстень вдариться об стінку склянки, стільки років дівчині чекати до весілля.

3. Відразу після опівночі дівчині треба підмести під столом. Якщо знайдеться зерно, то цього року дівчина знайде чоловіка.

4. Якщо в новорічну ніч до світанку побачити у небі багато зірок, це означає надзвичайно успішний рік.

5. Треба запалити папір так, щоб тінь від нього падала на стіну. За обрисами тіні можна багато чого дізнатися про наступаючий рік. Головне, підключити фантазію.

6. Треба взяти воскову свічку, розламати та розтопити віск у ложці, тримаючи над свічкою. Потім розплавлений віск вилити у воду, задумавши перед цим питання. Фігура з воску, що утвориться у воді, буде відповіддю.

7. Перед дзеркалом треба поставити келих з водою, посудину оточити з трьох боків палаючими свічками. Щоб побачити майбутнє, треба дивитися крізь воду в дзеркало. 

8. Над банкою з рисом треба покласти долонею вниз ліву руку та вголос задати питання. Потім треба взяти жменьку рису та висипати на серветку. Якщо кількість зерен парна – відповідь "так". Якщо непарна – "ні".

9. Ворожіння на Новий рік по книжці – найпростіше й найвеселіше. На обкладинку закритої книги кладуть ліву руку та задають питання вголос. Потім відкривають книгу навмання та читають рядок, на який вкаже великий палець лівої руки.

10. Після святкування Нового Року дівчина має лягати спати, не напившись води. А лягаючи в ліжко, треба сказати: "Суджений, ряджений, прийди до мене й напої мене!" Хто принесе уві сні воду – з тим і весілля буде в новому році.

Тепер ви знаєте про найпростіші але дуже цікаві способи ворожіння в новорічну ніч. Обов'язково спробуйте якісь із них. 

Наступного разу ми вам розкажемо, що подарувати на Новий рік бабусі та дідусю, щоб їх дуже порадувати.

Нагадаємо, щи ми вже розповідали про давні українські традиції святкування Дня святого Миколая та про те, як цей день треба святкувати в наш час.

Автор: Ірина Радченко.