Події
16 грудня 2015
Геращенко назвала умови для амністії бойовиків
Уповноважений з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, народний депутат Ірина Геращенко повідомила, що амністія бойовиків не обговорювалася на Мінських переговорах, як про це заявили представники "ДНР" та "ЛНР".
news-image

Як повідомляє «Є!», нардеп заявила, що на її думку звільнення від покарання має бути тільки після остаточного припинення вогню.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Закон про амністію будуть приймати не мінські групи, при всій до них повазі, а парламент і саме там цей закон буде обговорюватися і дискутуватися. При цьому Україна чітко стоїть на наступних позиціях: повинен бути виконаний пункт мінських угод про звільнення заручників, яких на сьогоднішній день утримується в бойовиків 139! Їх катують, до них не допускають місію Червоного Хреста. А амністія повинна прийматися - як у всіх країнах, де відбувалися такі процеси - після остаточного припинення вогню, а не коли конфлікт триває, тому що це безкарність", - написала Геращенко.

За словами нардепа, на переговорах з бойовиками жодного разу не обговорювався проект закону про амністію.

Більше того, Геращенко підкреслила, що Україна ніколи не піде на шантаж бойовиків, які розуміють, що скоро їм закриють кордон з РФ, та вимагають негайно прийняти законопроект про звільнення їх від покарання.

Крім того, як вже зазначав Порошенко, Київ чітко розділяє злочини осіб, які не підпадають під амністію. Це, насамперед особи, причетні до вбивств, тортур і інших злочинів проти людяності.

Читайте також: Грати у "ДНР": бойовики назвали умови повернення "Шахтаря" на Донбас-Арену