Запасатися горілкою на свята потрібно зараз
У разі прийняття нового Податкового кодексу пляшка горілки з 1 січня буде коштувати 90 гривень, а пляшка коньяку – 150 гривень.
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на заяву голови  асоціації"Укргорілка" Володимира Остапюка.

Мінфін не чує і не хоче чути український бізнес. Міністр не хоче зустрічатися і обговорювати проблеми з українськими компаніями. Усе спрямовано на максимальну тінізацію ринку алкоголю, – заявив Остапюк.

За його словами, у разі ухвалення нового ПК, пляшка горілки з 1 січня буде коштувати 90 гривень, а пляшка коньяку – 150 гривень, що призведе до скорочення легального виробництва вдвічі.

Нелегальний ринок становить 40%, він зросте до 75%, а з ним – і кількість жертв. Люди перейдуть на сурогат. Сподіваючись заробити на акцизах, Мінфін недоотримає 5 млрд. грн. і буде змушений збільшити витрати на охорону здоров'я, – прогнозує Остапюк.

В Асоціації нагадують, що зараз держава володіє повною монополією на виробництво спирту і повним контролем над його реалізацією.

Остапюк також запевнив, що вітчизняні виробники виноробної, коньячної, лікеро-горілчаної продукції, склозаводи, рітейл і сільське господарство готуються до масових скорочень людей.

Як відомо, Кабінет міністрів подав у Верховну Раду законопроект податкової реформи. У ньому уряд пропонує парламенту з 1 січня 2016 року підвищити акцизний податок на горілку на 100%.

 

Читайте також: У Києві податківці вилучили елітного алкоголю і тютюну на майже 1,5 мільйона гривень