Суспільство
16 грудня 2015
У Києві з'явиться багато "лежачих поліцейських"
Останні чотири роки ця програма не фінансувалась, а тепер отримає нове живлення.
news-image

У столиці України найближчим часом планується встановлення 153 штучних нерівностей, так званих "лежачих поліцейських", згодом їх кількість збільшиться. Про це заявив директор «Київдорсервіс» Віктор Чорний в ефірі телеканалу «Київ», повідомляє «Є!».

"Протягом чотирьох років на цю програму - укладку цих елементів - ми не отримували фінансування. Тепер же наявних у нас грошей вистачить на 300 «лежачих поліцейських", - наголосив чиновник.

Перш за все, заявив Чорний, нерівності будуть встановлені біля дошкільних та загальноосвітніх установ, зокрема у багатолюдних місцях. Їх виготовляють з м'якої гуми, щоб не наносити шкоди автомобілям, які пересуваються вулицями Києва.

Директор «Київдорсервіс» зауважив, що саме пішоходи просять міську владу встановлювати такі обмежувачі швидкості. Водії, як правило, скаржаться на їх наявність, нерідко й власноруч прибирають їх з автошляхів.

"Вночі автовласники зривають з асфальту по два елементи, щоб машина могла безперешкодно проїжджати. Але хочу сказати, що такі «умільці» будуть знайдені, і їх покарають", підкреслив Віктор Чорний.