Політика
16 грудня 2015
Екс-міністр МВС Захарченко працює в Держдумі
Він обіймає посаду експерта в одному з комітетів.
news-image

Екс-міністр МВС часів Януковича Віталій Захарченко повідомив, що не хвилюється з приводу переслідування українськими правоохоронними органами і працює експертом в комітеті Держдуми РФ з питань власності. Про це розшукуваний українськими силовиками екс-чиновник розповів у коментарі кореспонденту УНІАН, передає «Є!».

"Я від українського громадянства не відмовлявся, у мене є і російський паспорт. У цьому немає протиріч за російським законодавством", - сказав Захарченко.

Переслідуваний політик наголосив, що не відмовляється від українського паспорту, адже поки не планує працювати на держпосадах у Росії.

Він зазначив, що раніше працював у корпорації "Ростех", а зараз числиться лише експертом з власності у Держдумі РФ. Крім того, Захарченко розповів, що створив фонд "Південний схід", який допомагає українцям, які вимушені переховуватись на території Росії.

Розшуку в Україні Захарченко, за його словами, не боїться. Ставиться до цього, «як товариш Жуков до товариша Гітлера, якби він оголосив його в розшук». 

Захарченко сказав, що хотів би повернутися до України, але не може, "бо її не існує".