Київ
17 грудня 2015
Проспект Лобановського замість Червонозоряного та інші перейменування від Київради
Усього сьогодні на засіданні КМДА нові імена отримали 11 вулиць, площ і провулків.
news-image

Київрада на засіданні в четвер перейменувала 11 вулиць і провулків, назви яких пов'язані з комуністичним тоталітарним режимом, передає «Є!».

Як повідомляється на сторінці Київради у фейсбуці, проспект Червонозоряний перейменовано на проспект Валерія Лобановського.

Площа Дружби народів СРСР стала Оболонській площею, а Ленінградська площа - Дарницької.

Вулицю Андрія Бубнова перейменували на вулицю Маричанську, вулицю Картвелішвілі у вулицю Володимира Покотило, вулицю Командарма Каменєва у вулицю Петра Болбочана.

Вулиця Миколи Ликашевича тепер стала вулицею Івана Огієнка, Чапаєвське шосе перейменовано в провулок Віто-Литовський.

Провулок Радянський став провулком Владислава Заремби, провулок Володимира Ульянова - провулком Осіннім, провулок Івана Федько - провулком Якова Шульгіна.

Всі пропозиції щодо перейменування пройшли громадські обговорення на єдиному веб-порталі територіальної громади в спеціальній рубриці Е-МІСТО і узгоджені всіма профільними комісіями Київради.

Нагадаємо, 21 травня набули чинності закони про декомунізацію. Відповідно до одного з них, до топографічних назвах, які потрібно перейменовувати, належать ті, в яких використані імена (псевдоніми) осіб, які займали керівні посади в комуністичній партії (від секретаря райкому і вище), вищих органах влади та управління СРСР, РРФСР, інших союзних або автономних республік, працівників органів держбезпеки.

Читайте також: У Києві Червонозоряний проспект перейменують на честь великого тренера "Динамо"