Події
18 грудня 2015
МВФ пригрозив Україні відмовою від кредитування
У Фонді стурбовані небажанням Ради приймати бюджет у варіанті, який запропонували у Мінфіні.
news-image

Як повідомляє «Є!», міжнародний валютний фонд стурбований реакцією Верховної Ради на проекти податкової реформи та держбюджету-2016.

Про це заявив перший заступник директора-розпорядника МВФ Девід Ліптон.

Після значної роботи на технічному рівні, проект держбюджету і податкова реформа були передані в парламент 11 грудня. Ми стурбовані дискусією, яка була вчора в парламенті, який фактично відкинув пропозиції уряду за новим податковим кодексом і держбюджету на 2016 рік, - зазначив працівник МВФ. - Показник дефіциту держбюджету на 2016 рік на рівні 3,7% є ключовою умовою для завершення другого перегляду в рамках програми співпраці EFF України і МВФ".

За словами Ліптона, не менш важливим залишається і умова структурних реформ, які підтримує проект держбюджету Міністерства фінансів. Затвердження бюджету, який відхиляється від програмних цілей на 2016 рік, призведе до порушення програми співпраці і розриву міжнародного фінансування України.

Нагадаємо, вчорашнє позачергове засідання Верховної Ради, на якому був представлений проект держбюджету на 2016 рік, відбулося без голосування. Депутати пройшли за повною процедурою обговорення законопроектів №3000 (державний бюджет на 2016 рік) і №3630 (про внесення змін до чинний Податковий кодекс). Більшість фракцій розкритикували обидва проекти, але тепер їх можна буде голосувати в першому читанні у наступний вівторок.

Прийняття ж нового Податкового кодексу депутати вирішили відкласти на 2016 рік. З 1 січня в чинний Податковий кодекс будуть записані тільки нові ставки по основних податках.

Читайте також: Депутати сьогодні не ухвалили жодних рішень щодо бюджету і податкового кодексу