Суспільство
18 грудня 2015
"Кримчани Батьківщину на світло і ковбасу не міняють" - Аксьонов
Аксьонов заявив, що зв'язки Криму і України розірвані.
news-image

Товарна та енергетична блокада Криму привела до остаточного розриву відносин півострова з Україною. Таку думку журналістам висловив "глава" республіки Сергій Аксьонов після засідання круглого столу "Крим та виклики для Росії. Розвиток в умовах санкцій", який проходить в Москві, передає  «Є!».

Процес, який зводився до ліквідації наслідків НС, кримчани пройшли успішно. Від енергосистеми України ми вже практично не залежимо, енергоміст проведений. Газ ми в повному обсязі видобуваємо самостійно, - заявив він.


Аксьонов повідомив, що в даний час по енергомосту з Краснодарського краю на півострів надходить близько 400 МВт. Крім того, 150 МВт дають кримські ТЕЦ, 260 МВт виробляють мобільні газотурбінні електростанції. Також від 30 до 60 МВт, в залежності від погоди, дають сонячна і вітроенергетика.

Графік електропостачання житлового фонду передбачає забезпечення населення електрикою не менше 20 годин на добу.

Зараз наше головне завдання - розподілити цю електроенергію між житловим фондом та підприємствами. Ми не сумніваємося, що впораємося з цим. Кримчани Батьківщину на світло і ковбасу не міняють, - заявив Аксьонов.
Читайте також: Рубль продовжує падіння слідом за обвалом цін на нафту