Події
18 грудня 2015
У Павлограді судять генерала, який віддав наказ дніпропетровським десантникам летіти в Луганськ
На підльоті до Луганська літак Іл-76 був збитий. Загинули 49 осіб.
news-image

Слухання справи про причетність заступника начальника Генерального штабу України генерал-майора Віктора Назарова до загибелі десантників, розпочалися вчора в Павлограді, передає «Є!» із посиланням на 056.ua.

Задовго до початку судового процесу до будівлі Павлоградського міськрайонного суду стали з'їжджатися родичі загиблих. У підсумку в невеликий зал суду втиснулися майже 70 потерпілих. 

Чому він не полетів, якщо він вважає, що правильно все зробив? О першій годині ночі був збитий літак. Чому він в 3:00, в 4:00 ночі не полетів туди збирати трупи? Якщо там було все правильно, якщо все було, як належить. Чому він не полетів? За своє життя побоявся? - каже Валентина Ковальчук, мати загиблого десантника.

Родичі ледве стримували сльози. Вони не можуть пробачити генералу Назарову той наказ, через який загинули їхні близькі.

Тим часом, сам обвинувачений виглядав незворушним. Час від часу він то знімав, то накидав на плечі куртку - у залі суду було прохолодно. І категорично відмовлявся визнати свою провину.

Я не суд, щоб визначати винних. Однак, готовий довести, що я не винен у цій трагедії, - коротко сказав Віктор Назаров, підозрюваний.

Нагадаємо, 14 червня 2014 року в небі над Луганськом був збитий військово-транспортний літак Іл-76, на борту якого були 9 членів екіпажу та 40 десантників з Дніпропетровська.

Читайте також: "Кримчани Батьківщину на світло і ковбасу не міняють" - Аксьонов