Події
18 грудня 2015
Через заяви Саакашвілі щодо корупції в уряді проводяться розслідування - Ситник
Дані, озвучені головою Одеської обласної держадміністрації Міхеїлом Саакашвілі на антикорупційному форумі, внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.
news-image

Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на брифінгу у Києві, повідомляє «Є!» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Що стосується матеріалів, то пан Саакашвілі звернувся до Антикорупційного бюро фактично з однією заявою: перевірити його на причетність до скоєння злочину, в якому його звинувачує народний депутат, – сказав він.

Водночас Ситник повідомив, що «за певним підприємствам і схемами, які були озвучені на антикорупційному форумі в Одесі, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування».

Як відомо, Саакашвілі 6 грудня під час свого виступу на антикорупційному форумі в Одесі в черговий раз звинуватив Кабінет міністрів на чолі з Арсенієм Яценюком, а також найбільших бізнесменів країни в причетності до масштабної корупції.

Зокрема, він заявив, що в загальній складності через корупційні схеми з України щороку йде близько млрд, а держпідприємства втрачають близько 120 млрд грн у вигляді втраченої вигоди і прибутку.

10 грудня Саакашвілі звернувся до НАБУ з проханням провести перевірку озвучених проти нього звинувачень у корупції. За його словами, звинувачення надходили від «команди прем’єра, конкретних депутатів «БПП» та інших владних груп».

Голова обладміністрації заявив, що готовий надати всі документи, які підтверджують його заяви про причетність до корупції членів Кабміну і великих бізнесменів країни.

Читайте також: Детективи Антикорупційного бюро спіймали першого хабарника