Суспільство
18 грудня 2015
На Рівненщині конфліктують представники церков різних патріархатів(фото)
У сутичці брали участь також активісти "Правого сектору".
news-image

У селі Птича Дубенського району Рівненської області сталася сутичка між представниками Української православної церкви Московського і Київського патріархатів. Причиною протистояння церков став храм, боротьба за який триває у населеному пункті вже протягом року. Про це повідомили в обласному управлінні Національної поліції, передає «Є!».

За інформацією, конфлікт вирішувався навіть у правовій площині. Але апеляційний суд у травні поточного року відхилив намагання Київського патріархату одноосібно зайняти храм. У селі навіть було проведено референдум. Його результати продемонстрували, що більшість селян є прихожанами Київського патріархату, але для судді такий факт не став вагомим аргументом.

"Під час процесу були заслухані представники ОБСЄ та Рівненської обласної державної адміністрації", - йдеться в повідомленні.

До Птичі завітали священики з Почаївської лаври, яка належить УПЦ МП. Вони заявили, що "бойовики "Правого сектору" перешкоджають місцевим жителям відвідувати храм.

"Незважаючи на рішення українських судів, розкольники заблокували вхід до храму. Представники так званої УПЦ КП почали бити законних власників храму, коли ті спробували пройти до храму через ворота", - розповів свою версію подій один із священників УПЦ МП.

Загалом біля храму зібралося близько 400 осіб. На місце прибув наряд міліції, який знизив градус конфлікту. Втім, як повідомляють прихожани, храм стоїть опечатаний. Повідомляється, що вірогідно УПЦ КП буде будувати у Птичі свій храм. Після вирішення конфлікту клірик Рівненської єпархії Московського патріархату протоієрей Віктор Земляний запропонував опонентам свою допомогу.