Світ
19 грудня 2015
Влада Парижа розташує біженців в елітному районі столиці
Новий притулок для приїжджих планують побудувати на околиці Булонського лісу.
news-image

Паризька міська рада схвалила будівництво притулку для біженців поруч з Булонським лісом. Другий за величиною парк Парижа знаходиться у фешенебельному районі столиці. Влада округу стурбована таким рішенням і вважає, що для приїжджих можна було б підшукати інше місце, повідомляє «Є!» з посиланням на місцеві ЗМІ.

«Ідея полягає в тому, щоб створити 200 автономних житлових блоків. Вони будуть розташовані на майданчику, який не є частиною природного заповідника. Це рішення не вплине на якість життя в районі. Місцеві жителі зможуть відвідувати парк так само, як і раніше », - пояснив помічник мера Парижа Ян Бросса.

Однак місцева влада стурбована. За їх словами, біженцям не місце в цьому районі.

«Ми змушені коритися політичним силам, які дотримуються певної ідеології. Спочатку нам сказали, що мова йде про табір для біженців, потім з'явилася інформація, що він для мігрантів, тепер кажуть, що там будуть селити бездомних. Ми не знаємо, чи будуть там розміщувати сім'ї з дітьми і скільки всього людей нам очікувати», - прокоментував заступник мера 16-го округу Парижа Жак Лежандр.

Новий притулок для приїжджих планують побудувати на околиці Булонського лісу. Це другий за величиною парк в Парижі, відомий ще з XIX століття. Він розташовується в 16-му окрузі столиці.