Світ
21 грудня 2015
Катастрофа в Китаї: внаслідок зсуву близько 100 людей зникли
Унаслідок масштабного зсуву, який стався в неділю в індустріальному парку міста Шеньчжень, зниклою вважається вже 91 людина.
news-image

За даними на понеділок, 21 грудня, щонайменше 91 людина вважається зниклою після масштабного зсуву ґрунту, який стався у Китаї напередодні, передає «Є!».

Трагедія трапилася в індустріальному парку міста Шеньчжень у провінції Гуандун, що на півдні країни. Загалом із зони лиха, за даними китайської влади, евакуювали понад 900 людей, протягом минулої ночі вдалося врятувати сімох осіб. Загалом же було госпіталізовано 13 постраждалих. Про загиблих поки не повідомлялося, зазначає агенція АР.

Міністерство земельних і природних ресурсів країни заявило, що зсув був спричинений накопиченням будівельного сміття і бруду на пагорбі: протягом двох останніх років на ньому утворилася гора відходів. Сильні зливи протягом останнього часу зробили цю масу нестійкою, що і призвело до її зсуву.

За даними офіційної китайської інформагенції "Сіньхуа", під завалами опинилися або були пошкоджені 33 будівлі, у тому числі 14 фабрик та 3 гуртожитки. Площа зсуву, за різними даними, складає від 100 до 380 тисяч квадратних метрів, а товща пласту, який зсунувся сягає шести чи десяти метрів.

Також повідомляється про вибух на ділянці газопроводу, розташованій поблизу від місця зсуву. Однак чи було це спричинено саме зсувом - незрозуміло, додає Reuters посиланням на місцеве телебачення.

Читайте також: Масштабний оповзень зійшов на трасу на очах водіїв (ВІДЕО)