Світ
21 грудня 2015
Новозеландський серфінгіст врятував життя спадкоємцю данського престолу
Старшого сина кронпринца, 10-річного Крістіана віднесла у відкрите море сильне підводна течія.
news-image

Щасливе закінчення мала неприємна історія, що сталася наприкінці минулого тижня з родиною кронпринца Данії Фредеріка в австралійському місті Голд-Кост, передає  «Є!».

Як розповіли в понеділок місцеві ЗМІ, старший син кронпринца, 10-річний Крістіан відправився разом з батьками купатися на один з пляжів цього популярного курортного міста.

Хлопчик зайшов у воду, втратив рівновагу і раптово опинився у сильній підводній течії, що понесла його від берега у відкритий океан. На щастя, неподалік знаходився працюючий на пляжі рятувальник Нік Малколм, який зумів швидко витягнути підлітка з води.

Ми піймали його (хлопчика) до того, як ситуація стала дуже серйозною, бо сам він не зумів би впоратися, - розповів керівник бригади рятувальників Стюарт Кі.

Героєм дня виявився новозеландець Нік Малколм. Він живе в Голд-Кості, де займається серфінгом і працює рятувальником. За словами Стюарта Кі, Малколм не мав ні найменшого уявлення, кого вберіг від нещастя - йому розповіли про це лише пізніше, коли хлопчик був уже в цілковитій безпеці.
Наступного дня після цієї події, принц, його дружина і діти повернулися на пляж Мермейд і сердечно подякували рятувальникам за їх роботу. Відпочинок в Австралії вони вирішили не переривати.

Кронпринц Фредерік разом сім'єю проводить у цьому році різдвяні канікули на зеленому континенті, батьківщині його дружини кронпринцеси Мері Данської, в дівоцтві Мері Елізабет Дональдсон, уродженки острова Тасманія. У сім'ї кронпринца четверо дітей: принц Крістіан - другий в лінії спадкоємства данського престолу, восьмирічна принцеса Ізабелла, а також чотирирічні двійнята принц Вінсент і принцеса Йозефіна.

 Небезпечні для людей підводні течії є відмінною рисою багатьох австралійських пляжів, розташованих на східному узбережжі країни. На жаль, рятувальники не можуть заздалегідь визначити місце і час їх появи, оскільки це залежить від напрямку вітру і часу припливів і відливів. Такі течії, що забирають людей від берега на глибину, миттєво утворюються і настільки ж миттєво зникають. Головна порада, яку рятувальники дають відпочиваючим - ні в якому разі не плисти проти течії, найкраще спробувати переміститися в сторону від нього.