Стали відомі гонорари акторів сьомих "Зоряних воєн"
Картина вже повністю окупила витрати на виробництво, зібравши 238 млн в домашньому прокаті і 517 - у світовому.
news-image

Актор Харрісон Форд отримає близько 34 мільйонів доларів за роль Хана Соло в сьомому епізоді "Зоряних воєн", повідомляє The Daily Mail з посиланням на інсайдерів, передає  «Є!».

Його заробіток буде складатися з гонорару (25 млн) і відсотка зі зборів фільму (приблизно 9 млн).
Гонорар інших акторів з оригінальної трилогії - Керрі Фішер і Марка Хемілла - складає 1,5 мільйона доларів (плюс відсоток з прокату). Творці стрічки пояснили таку різницю тим, що герой Форда - ключовий персонаж картини, сполучна ланка між старим і новим поколінням.

Керрі і Марк були прекрасні, але фільм міг би обійтися і без них, а от про Харрісона такого не скажеш, - зазначили в Disney.

Новачки франшизи - Джон Бойега і Дейзі Рідлі - заробили по 450 тис доларів.

Видання уточнює, що режисер нових "Зоряних воєн" Джей Джей Абрамс отримає більше акторів - разом з відсотком від касових зборів його заробіток складе приблизно 60 мільйонів доларів.

Бюджет фільму "Зоряні війни: Пробудження сили" - 200 млн доларів. Картина вже повністю окупила витрати на виробництво, зібравши 238 млн в домашньому прокаті і 517 - у світовому. При цьому предпродажа квитків принесла творцям понад 100 млн доларів. На думку аналітиків, касові збори стрічки можуть досягти двох мільярдів, що підніме її на третю сходинку списку найприбутковіших фільмів (на перших двох - "Аватар" і "Титанік"). Більш точну оцінку можна буде дати після виходу "Зоряних воєн" в Китаї 9 січня 2016.

Читайте також: У Австралії молодята побралися у стилі "Зоряних війн" (відео)