Суспільство
21 грудня 2015
Українські бійці на полігоні вже другий тиждень не можуть отримати медичну допомогу
Також військові змушені пити воду, непридатну для споживання.
news-image

Про це «Є!» повідомили самі військовослужбовці з 17 бригади, які перебувають на даний момент на загальновійськовому полігоні «Широкий лан» у Миколаївській області.

За словами одного із бійців, деякі військові також потребують термінової медичної допомоги, однак керівництво взводу ігнорує цей факт.

У мене у взводі двоє потребують допомоги. У одного бійця грижа на хребті, у другого зламані ребра. Перший від болю, вже не може пересуватися, щодня йому роблять укол диклофенаку, однак не дають можливості направити чоловіка до госпіталю. Живемо в наметах, звісно, що в таких умовах лікувати таке захворювання неможливо,- розповів боєць.

Також він наголосив, що днями на полігоні помер один боєць. Офіційна версія смерті - серцева недостатність. 

Ще одна гостра потреба з якою зіткнулись військовослужбовці- це питна вода та опалення. За його словами, всі скарги та прохання хлопців, керівництво залишає без відповідей.

Наметове містечко потрібно опалювати. Дров нам не привозять. Ми змушені самі шукати та вирубувати дерева, що знаходяться поруч з полігоном, щоб хоч якось зігрітися. Комбат просто ігнорує нас, повертається та йде від нас. Ми зверталися до Міністерства, однак нам сказали розбиратися на місці.",- зазначив він.