Політика
22 грудня 2015
Депутати направили до КСУ проект змін до Конституції в частині правосуддя
За відповідне рішення проголосував 291 народний депутат.
news-image

Як повідомляє «Є!», Верховна включила до порядку денного сесії і направила на висновок Конституційного суду України законопроект №3524 "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)".

Законопроект "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" 30 жовтня затвердила Конституційна комісія, а 9 листопада Національна рада реформ рекомендувала внести його на розгляд парламенту.

Петро Порошенко, коментуючи проект закону, акцентував увагу на тому, що суспільство давно чекало оновлення судової сфери, а потім президент просить депутатів розглянути законопроект в максимально короткі терміни.

Метою запропонованих змін є вдосконалення конституційних основ правосуддя для реалізації принципів верховенства права та забезпечення кожному права на справедливий судовий розгляд справи незалежним і безстороннім судом в розумні строки.

В АП говорять, що прийняття законопроекту сприятиме реалізації повномасштабної судової реформи і оновлення суддівського корпусу в тому ключі, як того вимагають європейські стандарти.  

Читайте також: Єгор Соболєв погрожував охороні Верховної Ради гранатою (ВІДЕО)