Як безвізовий режим вплине на вартість авіаквитків для українців
У п'ятницю, 18 грудня, Єврокомісія схвалила шостий звіт України про виконання плану по впровадженню безвізового режиму між Україною та ЄС.
news-image

На практиці це означає, що протягом 6-9 місяців між Україною та країнами Шенгенського договору буде запроваджено безвізовий режим. ЛІГА.net розбиралася, що означає введення безвізового режиму з ЄС для українського авіаринку, чи прийдуть в Україну лоукости і наскільки подешевшають авіаквитки, передає «Є!».

Видання поспілкувалось з експертами. 

Так, Сергій Хижняк, експерт з транспорту офісу ефективного регулювання BRDO, вважає, що"скасування віз для українців позитивно вплине на розвиток ринку авіаперевезень між Україною та країнами ЄС".

Це обов'язкова умова, однак недостатнє для стрімкого зростання туристичних потоків в цьому напрямку. Все-таки, основними проблемами для ринку авіаперевезень сьогодні є скорочення доходів українців і знецінення гривні. Ринок авіаперевезень скоротився на третину в порівнянні з піковим 2013 роком, - повідомив він.
Спрощення формальностей - це ще один заділ на майбутнє. З відновленням економіки України та зростанням добробуту українського середнього класу, безвізовий режим сприятиме розвитку виїзного туризму в країни ЄС. Також відбудеться перерозподіл туристичних потоків за рахунок туристів, які раніше не могли відвідувати країни ЄС з візових обмежень і вибирали безвізові напрямки. Тут можна провести аналогію з Ізраїлем, після скасування віз у 2011 році туристичний потік з України зріс у кілька разів, - вважає Хижняк.

Також, на його думку, з набранням чинності безвізового режиму та зростанням платоспроможного попиту на маршрутах в ЄС в європейських лоукостерів з'явиться ще один аргумент "за" вихід на український ринок. А це в свою чергу буде стимулювати розвиток пасажиропотоку та зниження середньої вартості авіаквитка. За аналогією з тим як вихід лоукостера Візз Ейр Україна на маршрути в Кутаїсі збільшив туристичний потік з України до Грузії і знизив вартість квитків.

Інший експерт - Євген Хайнацький, директор компанії Стиль Авіа, також вважає, що введення безвізового режиму звичайно ж збільшить пасажиропотік.

Без віз туристичні поїздки спрощуються і буде їх збільшення в усі країни. Наскільки збільшиться пасажиропотік відповісти складно. У Молдові, наприклад, після скасування віз, він збільшився в кілька разів. Думаю і в нас тепер буде попит на відпочинок або екскурсійні тури в країни ЄС. Також звичайно свою вигоду отримують усі: перевізники виконують рейси в країни ЄС - при збільшенні пасажиропотоку, збільшується заповнюваність літаків, росте частота польотів а отже і вигода аеропортам України - більше рейсів, більше роботи. Вигідно і країнам куди виконуються рейси - адже люди там витрачають гроші, - зазначає він.

Щодо приходу в Україну нових перевізників, на його думку, візовий бар'єр не єдина перешкода на розвитку авіації.

Необхідно ще й зробити "відкрите небо" - ось тоді й повернемося до прогнозних питань. Поки я бачу максимальне збільшення частот і ємностей на деяких напрямках де буде підвищений попит, але без динамічного розвитку, - каже експерт.

На питання, чи повернеться Віз Ейр в Україну, Хайнацький дивується, який у цьому сенс.

Вони (компанія Віз Ейр - прим. ред.) успішно виконують рейси і під угорськими позивними. Думаю вони в наступному сезоні будуть відкривати нові напрямки і збільшувати частоти - це їхній ринок, - зазначив він.

Президент авіакомпанії МАУ Юрій Мірошников теж очікує збільшення пасажиропотоку після введення безвізового режиму, проте зазначає, що це залежитиме від стабільності в економіці.

Але, певне пожвавлення авіаринку безумовно буде. З урахуванням того, що український авіаринок останні два роки перебував у рецесії - скасування віз дозволить компенсувати і змінити мінус на плюс - в першу чергу, за рахунок зростання європейського пасажиропотоку. ...А не виключаю, що більш легка процедура отримання віз призведе до перерозподілу попиту з традиційно безвізові Єгипту і Туреччини на ряд європейських курортів, - обережно зауважує він.
Скасування віз буде не вирішальним, але одним з чинників сприяють відновленню інтересу іноземних авіакомпаній (в тому числі і лоукостів). Одним з основоположних принципів в роботі будь-лоукост авіакомпанії є відсутність бар'єрів. В ідеалі, для пасажирів не повинно бути ніяких бар'єрів крім ціни квитка. У відносинах Україна-ЄС існує візовий бар'єр. Але коли він зніметься - це стимулюючий фактор. Крім цього для них важлива наявність відповідної інфраструктури, дешевих аеропортів, стабільність у країні, - вважає Мірошников.

Динаміка зниження тарифів стійка, зазначив експерт,  і вона простежується, але поки тільки, у валютному обчисленні, яка відбувається за рахунок конкуренції і масових потоків пасажирів. Наскільки можуть зменшуватися тарифи покаже тільки практика ринкової ситуації на тот момент.

 

Читайте також: Клімкін розповів, коли введуть безвізовий режим із Євросоюзом