Суспільство
22 грудня 2015
Ліквідований у Криму університет працюватиме в Україні
Таврійський національний університет імені Вернадського відновлює навчальний процес.
news-image

Таврійський національний університет імені Вернадського відновлює свою роботу на території України. Раніше цей вуз був ліквідований самопроголошеною владою окупованого Криму, повідомляє "Крым.Реалии", пише «Є!».

Ректором відновленого університету 19 грудня призначений Володимир Казарін. Патронат над ТНУ ім.Вернандського взяв Київський національний університет імені Шевченка. У "червоному" корпусі викладачі кримського вузу розташувалися, немов вдома. Кияни допомогли викладацькому складу з тимчасовим житлом.

"Зараз ми завершуємо процедуру перереєстрації. Ми готуємося до того, щоб в кінці весни - початку літа здійснити перший набір в ТНУ тут, у Києві", - відзначив Володимир Казарін.

Міністерство освіти і науки України пропонувало кримському вузу різні варіанти переїзду. Адже перважна більшість викладачів вже зараз готові приступити до викладання на території України, а незначна кількість згідна для цього переїхати з Криму.

«Ми хочемо, щоб Таврійський університет був в Україні помітним явищем і тому будемо керуватися приказкою Станіславського:« МХАТ не наймати акторів, він їх колекціонує », - сказав Володимир Казарін.

Ректор зазначив, що прицільну увагу в університеті приділятимуть мові, історії, літературі народів Криму.