Допис у соцмережах врятував життя російській туристці
Небайдужі люди здали кров для жінки, якій загрожувала смерть.
news-image

Мешканка Красноярська Олена Демидова під час відпочинку на острові Пхукет (острів біля західного узбережжя Таїланду) заразилася геморагічню лихоманкою Денге, що передається з укусами комарів. Як повідомляє портал News Lab, тайські медики діагностували у жінки критично низький рівень тромбоцитів у крові, повідомляє «Є!».

Виявилося, що в Олени негативний резус-фактор, при цьому для тайського населення це рідкість - у більшості тайців резус позитивний. Щоб отримати кров для переливання, родичі постраждалої попросили в соціальних мережах росіян, які також перебувають на відпочинку в Таїланді, здати кров для донорства.

Як повідомляється, на заклик відгукнулися 15 чоловік, кров п'яти з них підійшла Олені. За повідомленнями в соціальних мережах, її стан покращився. Тайські лікарі також повідомили родичам, що, можливо, незабаром її випишуть.

 За даними Росспоживнагляду, в 2015 році зафіксовано 87 випадків зараження російських туристів лихоманкою Денге. Зараження відбувалося при відвідуванні Таїланду, Індонезії, Індії, В'єтнаму, Бангладеш, Гонконгу.