Суспільство
23 грудня 2015
Безвізовий режим: що буде зі старими закордонними паспортами?
На початку 2016 року Єврокомісія подає Раді ЄС пропозицію про оформлення безвізового режиму з Україною.
news-image

Про подальшу долю закордонних документів українців розповів виданню Ліга.net екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко, передає «Є!» . 

Після введення безвізового режиму всім бажаючим відвідати країни ЄС необхідно буде оформити біометричний паспорт. У цьому основна ідея ЄС - адже біометричний паспорт - документ підвищеного контролю, - повідомив він.
Наші старі паспорти з уклеєними за допомогою ПВА фотографіями не діятимуть, навіть якщо в них проставлені шенгенські візи на два-три роки. З біометричним паспортом при наявності безвізового режиму між Україною та ЄС шенген просто не потрібен, але для того, щоб відвідати країни шенгену, українцям потрібно буде обов'язково оформити біометричний паспорт. Старі закордонні паспорти будуть в силі для в'їзду в ЄС тільки до остаточного отримання безвізового режиму, - зазначив Огризко.

На питання, які додаткові документи можуть знадобитися прикордонникам країн шенгенської зони, він запевнив, що ніяких.

Ніяких - потрібен тільки біометричний паспорт. До речі його оформлення зараз займе не більше 25 хвилин. Забрати можна через місяць. Поки черг немає, але як буде через півроку - невідомо, - додав екс-міністр.
Читайте також: Як безвізовий режим вплине на вартість авіаквитків для українців