Політика
24 грудня 2015
ВР підтримала зміни до Податкового кодексу України
За відповідні зміни проголосував 251 депутат.
news-image
За відповідний законопроект №3688  "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році" проголосував 251 нардеп, передає «Є!» з посиланням на Еспресо.TV.

Проектом закону пропонується збільшити ставки акцизного податку на спирт, спиртові дистиляти та спиртні напої по відношенню до чинних на сьогодні на 50%, на пиво на 100%, на вина, крім вин натуральних виноградових на 100%. Встановлення ставки акцизного податку на слабоалкогольні напої (вміст спирту від 0,5 до 8%) - на 300% від діючої на сьогодні.

Мінімальний акцизн податкове тягар та сплата акцизного податку з тютюнових виробів збільшуються на 40%. Встановлення ставки акцизного податку на слабоалкогольні напої (вміст спирту від 0,5 до 8%) - на 300% від діючої на сьогодні.

Також документом пропонується встановлення єдиної базової ставки в розмірі 18% (замість двох діючих ставок 15% і 20%); для дивідендів залишається ставка в розмірі 5%.

Спрощена система оподаткування: зменшення для платників III групи річного обсягу доходу з 20 млн гривень до 5 млн гривень; збільшення ставок для платників III групи: з 2 до 3% (для платників ПДВ) - і з 4 до 5% (для неплатників ПДВ); підвищення в 1,8 рази ставок єдиного податку для 4 групи платників (сільгосппідприємств) скасування на 2016 рік застосування коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки землі для визначення бази оподаткування для платників єдиного податку четвертої групи.

Також встановлюється єдина ставка ЄСВ у розмірі 22%, підвищення максимальної величини бази нарахування ЄСВ з 17 до 25 мінімальних місячних заробітних плат, скасування ЄСВ, який утримується із заробітної плати (доходу) працівників (фізичних осіб).

Щодо рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України діючі ставки рентної плати пропонується збільшити на 13,35% замість 26,7% індексації.

Читайте також: Депутати до лютого працюватимуть без канікул