Резонанс
24 грудня 2015
"При мені такого не було!" - Москаль прокоментував здачу Комінтернового бойовикам
Екс-губернатор Луганщини обурений здачею українських сел.
news-image

Колишній очільник Луганщини Геннадій Москаль обурений здачею Комінтернового й двох прилеглих сіл бойовикам. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці, передає «Є!».

На Луганщині при мені був зворотній процес – ми приєднували села до контрольованої Україною території. І не тільки з «сірої» зони, а навіть ті, що знаходилися під окупацією. Спочатку звільнили Кримське Новоайдарського району (тоді це був Словʼяносербський район), яке знаходилося під «опікою» так званого всевеликого войска донского. Коли вигнали звідти бойовиків і встановили жовто-синій прапор, знайшли в сільраді купу розпоряджень «лнр». «Казачки» так тікали, що не встигли знищити документацію. Село потім дуже постраждало від обстрілів 31-го й 29-го блокпостів на Бахмутці, але залишилося з Україною, - написав Геннадій Москаль.

Також він згадав, як українські військові взяли під контроль Жолобок, Оріхове, Катеринівку.

Люди завжди зустрічали нас із радістю, бо знали, що Україна – це гарантовані пенсії (ми возили їх на БТР-ах і в супроводі автоматників, але завжди вчасно), медична допомога, ремонт інфраструктури після обстрілів, регулярна, гуманітарна допомога і евакуація у випадку загострення бойових дій, - зазначив екс-губернатор Луганщини.

Він підкреслив, що деякі села Україна втратила, але вони відійшли "тільки внаслідок запеклих боїв", а не були "віддані  просто так".

У період відносного затишшя навпаки – ми приєднували «нічийні» села, в які ночами раніше запросто заходили бойовики. При мені в «сірій» зоні не залишилося жодного села, всі вони стали українськими. Тому я не розумію, як можна просто так запустити озброєних бандитів у Комінтерново й прилеглі села? Повернути територію й людей набагато важче, ніж втратити. Це просто чортзна-що! - підкреслив Геннадій Москаль.
Читайте також: Бойовики у Комінтерново розіграли виставу перед ОБСЄ, - журналіст