25 грудня 2015
Новий театр у Києві відкриється виставою про ополченців
Новий театральний майданчик «PostPlayTeaтp» відкриється у Києві 26 грудня.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на "Культпростір", першою прем’єрою театру стане документальна моновистава «Ополченці» Галини Джикаєвої.

Режисер постановки – Антон Романов. Вистава створена за п'єсою Дена та Яни Гуменних «Дочке Маше купил велосипед». Текст до неї написаний на основі інтерв’ю з донецьким ополченцем, якого у центрі Києва зустріла одна з актрис театру. Після показу відбудеться обговорення вистави та презентація нового майданчика.

Видання повідомляє, що у «PostPlayTeaтpі» демонструватимуть вистави молодих театральних діячів, які звертаються до гострих тем і працюють з сучасними театральними формами. Тут будуть ставити п'єси нової драми, а також актуалізуватимуть класичні твори.

Керівник «PostPlayTeaтpу» - менеджер, який не є режисером чи драматургом. У театрі працює шеф-драматург Ден Гуменний, а рішення щодо наповнення репертуару прийматиме кураторська рада, яка буде сформована в січні 2016 року. Репертуар буде формуватися за проектним принципом. Це перший в Україні театр, що працюватиме на таких засадах.

Читайте також: У Київському театрі оперети презентують новорічний концерт «Штраус в опереті»