Світ
25 грудня 2015
Топ-10 світлин, які відображають найдраматичніші та найяскравіші події 2015 року (ФОТО)
2015-й запам'ятався людству роком трагічних подій та величезних відкриттів науки і технологічних досягнень.
news-image

Редакція «Є!» підготувала топ найбільш яскравих фото року, що минає.

Грецька криза

Через економічну кризу майже тиждень не працювали банкомати, а безліч людей втратили свої заощадження.

Після фінансового колапсу влада країни прийняла рішення про те, що громадяни щодня зможуть знімати з банкоматів не більше 60 євро. Спочатку для пенсіонерів було зроблено виняток, але 12 годинами пізніше уряд розповсюдив обмеження і на них. То ж фото чоловіка, який не зміг забрати свої гроші з банку та втратив їх стало ілюстрацією трагедії грецької економіки.

Пожежа на нафтобазі під Києвом

8 червня біля Васильківа Київської області стався вибух на нафтобазі "БРСМ-Нафта". Рятувальники оголосили евакуацію жителів двох селищ, а самі почали боротися із масштабною пожежею. Через інцидент загинуло п'ять чоловік. Резервуари з пальним горіли майже три доби, але згодом стихію все ж вгамували.

Фото Плутону

Вчені НАСА вперше отримали чіткі фотографії Плутона та Харона. Перший погляд людства на цю далеку планету виявився сенсаційним. На Плутоні виявили крижані гори, а на його супутнику - величезні ущелини. Виявилося, що планета формується внутрішньою геологічною активністю, під час якої виробляється тепло.

Вибух у Китаї

Вибух на складі токсичних хімікатів у місті Тяньзінь стався увечері 12 серпня. Вибухова хвиля просто знесла безліч автомобілів та шибки у будівлях міста в радіусі декількох кілометрів. Вибух можна було побачити навіть з космосу. Внаслідок інциденту загинули 173 особи.

Повінь у Грузії

У червні внаслідок багатогодинної зливи у Тбілісі стався повінь. Загинули 12 людей, а з зоопарку столиці втекли хижаки. То ж наявності левів, тигрів, бегемотів та інших тварин, які гуляють вулицями міста, нікого не здивовувала. Згодом хижаків знайшли та перевезли до міста їх постійного перебування.

Вибух під Верховною Радою

31 серпня під адмінбудівлею сталася сутичка протестуючих з бійцями Національної гвардії. Під час розгляду законопроекту про внесення змін до Конституції, радикально налаштовані люди почали атакувати правоохоронців. Під час бійки один з колишніх бійців АТО кинув у ряди строковиків НГУ гранату. Загинули чотири силовики. Ще 131 співробітника МВС зазнали поранення.

Втоплений хлопчик з Сирії

Фото маленького біженця з охопленої війною країни стало символом лиха мільйонів людей, які зіткнулися з війною. Безліч біженців були змушені покинути свої домівки, щоб переїхати хоч куди-небудь, де нема війни. Мільйони людей морем незаконно перетинали кордони ЄС, намагаючись врятувати себе та свої сім'ї. Цей маленьких хлопчик втонув у Середземному морі під час такої спроби.

Селфі у театрі "Баталкан"

Тридцятидворічний флорист Жиль Леклер, зробив селфі у паризькому театрі за декілька хвилин до терористичної атаки. Декілька днів він вважався зниклим безвісти, а ця світлина стала відомою на весь світ. Згодом чоловіка знайшли мертвим.

Блекаут Криму

Невідомі підірвали опори ЛЕПу, за якими Україна постачала електроенергію до анексованого півосторова. Ця подія одразу ж стала топовою у світових дайджестах. Окупаційна влада Автономної республіки ввела режим надзвичайної ситуації та намагалася всіляко підтримувати пропагандистську діяльність у Криму. Так, до великих міст привезли автівки з телевізорами, на яких показували новини. Більше двох тижнів півострів знаходився майже зовсім без електроенергії.

Виверження вулкана Етна

3 грудня на Сицилії у місті Мессіна прокинувся вулкан Етна. Це виверження вже назвали найсильнішим за останні 20 років. Владі довелося закрити два аеропорти. Фото стихії виявилося дійсно вражаючим.