Київ
25 грудня 2015
Віталій Кличко незадоволений Держбюджетом
Мер Києва заявив, що прийнятий бюджет - бюджет не розвитку, а виживання.
news-image

Умови, передбачені Держбюджетом для столиці, ставлять Київ у ситуацію виживання, а не розвитку. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, коментуючи ухвалення Державного бюджету, передає «Є!» із посиланням на КМДА.

Я спілкувався з депутатами і дуже дивно було почути слова декого з них, що кияни «жирують». Я кажу: ви вийдіть на вулицю, поспілкуйтеся з людьми. Ціни в Києві вищі, ніж в інших регіонах, вартість життя висока і люди виживають в цих дуже складних умовах. І я можу сказати, що це – бюджет не розвитку, а виживання, – зазначив Віталій Кличко.

Мер зауважив, що у Києва вилучатимуть 60% ПДФО. І підкреслив, що це ганебна політика, і що податки киян повинні залишатися у столиці, щоб Київ розвивався, будувалися дороги і мости, нові інфраструктурні об’єкти, зокрема соціальні.

А зараз нас ставлять у таку ситуацію, коли мер змушений буде приходити до прем’єра і просити: дайте нам на цей чи інший інфраструктурний об’єкт, – сказав Віталій Кличко.
Ми передбачили, що гроші з Київської митниці ми спрямовуватимемо на інфраструктурні об’єкти, на дороги. І це дуже добре. Але сказати, що я задоволений цим бюджетом, то ні, – наголосив Віталій Кличко.
Читайте також: Луценко з Аваковим у Фейсбуці потролили Яценюка з приводу прийнятого бюджету