Світ
25 грудня 2015
В Італії у крамницях легально продавався чай з кокаїном
Це не перший випадок масового розповсюдження продукції з наркотичними речовинами в складі.
news-image

Італійські правоохоронні органи виявили, що в магазинах країни протягом тривалого часу легально продавався трав'яний чай з вмістом кокаїну. Таке несподіване відкриття було зроблено після того, як тест на наркотики під час медичного огляду перед виходом у рейс 38-річного водія автобуса з Генуї на ім'я Роберто дав позитивний результат, повідомляє The Independent, пише «Є!».

Водій, викритий у вживанні наркотиків, запевнив лікарів, що він невинний. Раніше протягом 10 років роботи до нього не було ніяких претензій. Чоловік розповів, що з підозрілих продуктів пив тільки чай під назвою Delisse alla Cocа, який він зазвичай купує в магазині. Лікар попросив принести пакетики з напоєм. Випивши чашку чаю, доктор через якийсь час провів тест на собі, який також дав позитивний результат на кокаїн.

Влада повідомила, що поліція відразу ж відправилася в магазин, де Роберто купував улюблений чай. Власник пред'явив всю відповідну документацію - з'ясувалося, що він з дотриманням усіх вимог закону набував чай ​​в Мілані у оптовика з Перу.

За даними газети La Repubblica, після проведених експертиз, які підтвердили, що чай містить наркотичну добавку, почалося вилучення небезпечного напою по всій країні. Відзначається, що в Перу чай на основі кокаїну традиційно вживається протягом тисячоліть.

Зазначимо, що це не перший випадок масового розповсюдження продукції з наркотичними речовинами в складі. Так, в США після того, як у листопаді 2012 року в штатах Колорадо і Вашингтон на референдумах вирішили легалізувати марихуану, для любителів "травки" випускають цукерки з екстрактом канабісу. А компанія Mirth Provisions розробила каву з марихуаною.