Україна
25 грудня 2015
Як зараз мешкають люди у Єнакієво? (фото)
Місто знаходиться під контролем так званої "ДНР".
news-image

Батьківщина президента-втікача Віктора Януковича, місто Єнакієво, розташоване у 50 км від Донецька. Зараз населений пункт перебуває під контролем незаконних збройних формувань, а місцеві мешканці опинилися на межі виживання, повідомляє «Є!» з посиланням на "Четверта влада".

Жителі міста, зазначають журналісти видання, живуть у стані постійної депресії. До війни населення Єнакієво складало близько 100 тисяч чоловік. Зараз вулиці населеного пункту пустують. Роботи для молоді майже немає, а пенсіонери отримують крихітні пенсії.

Для отримання соціальних виплат, зізнаються місцеві мешканці, вони простоюють під державним та комерційними банками постійні черги. Виплати вони отримують у рублях, кошти перераховують за курсом 1 до 2. Але ціни на окупованій території відповідають курсу 1 до 3. Тому пенсії у порівнянні з цінами - це крихти, які дістаються доведеним до відчаю місцевим мешканцям.

Через відсутність населення пустують у Єнакієво майже усі об'єкти інфраструктури. Афіши театру і кінотеатру - позаминулорічні. На автозаправці - жодного автомобіля. Зате на усіх будівлях розміщені прапори невизнаної усім цивілізованим світом республіки.

На центральній площі міста височіє головна ялинка. Але поряд з нею зовсім відсутні люди. А гості міста вже півтора роки сюди не навідувались.