Світ
25 грудня 2015
Аналітики з США зафіксували зниження насильства у світі
У провокуванні насильства звинувачують президента Сирії Башара Асада і президента Росії Володимира Путіна.
news-image

Американські аналітики прийшли до висновку, що в світі стало менше насильства і терактів. У Європі та США цього року сталося кілька великих нападів, а на Близькому Сході значні території захопило відоме жорстокими стратами терористичне угрупування "Ісламська держава", однак у країнах, де традиційно підвищено рівень насильства, він зменшується. Сходять нанівець конфлікти в Чаді, Перу, Ірані, Індії, Шрі-Ланці, Анголі. Якщо поточні мирні переговори в Колумбії увінчаються успіхом, Західна півкуля повністю позбавиться від війн, йдеться в матеріалі The Daily Mail, пише «Є!».

"Поточний рік був відносно мирним, у порівнянні з післявоєнною епохою, і значно більш мирним, ніж в колишні століття", - вказує дослідник Стівен Пінкер, слова якого наводить видання.

Він вказав, що з розвитком людства кількість насильства зменшується і це є "найважливішим і найбільш недооціненим досягненням в історії". Свій висновок Пінкер робить, спираючись на дані про смерті під час воєн.

Однак в останні роки кількість насильницьких смертей стала більшою. Наприклад, люди гинули в Сирії, на Донбасі, від рук джихадистів. У провокуванні насильства Пінкер звинуватив президента Сирії Башара Асада і президента Росії Володимира Путіна, якого на Заході вважають винним у розв'язанні конфлікту на Донбасі.

Відзначимо, що поточний, 2015 рік, фактично почався з теракту: 7 січня в Парижі стався напад на офіс сатиричної газети Charlie Hebdo. Це не єдина гучна справа про напади у французькій столиці: у листопаді Париж потрясла серія терактів, один з ключових організаторів досі не знайдений.