Світ
28 грудня 2015
КНДР зажадала від Південної Кореї зруйнувати бетонну стіну, зведену на її кордоні
За твердженням видання "Нодон сінмун", стіна була побудована Сеулом "відповідно до підступного сценарію Сполучених Штатів".
news-image

Настав час "зруйнувати бетонну стіну, зведену на кордоні Південної Кореї, що стала символом конфронтації між Північчю і Півднем". З такою вимогою виступила газета "Нодон сінмун", друкований орган ЦК Трудової партії Кореї, передає  «Є!».

За твердженням видання, стіна була побудована Сеулом "відповідно до підступного сценарію Сполучених Штатів, які прагнуть поставити бар'єри на шляху возз'єднання двох Корей".

Наявність цієї бетонної споруди, що перешкоджає процесу поліпшення міжкорейських відносин, "є ганьбою нашої нації", підкреслює "Нодон сінмун".

За твердженням північнокорейської сторони, влада Південної Кореї за підтримки США в 70-ті роки минулого століття спорудила залізобетонну стіну протяжністю 240 км. Висота стіни, за даними військових гідів КНДР, становить 5-8 метрів, ширина в нижній частині 10-19 м, у верхній - 3-7 м. Для її будівництва було потрібно 800 тис. тонн цементу, більше 200 тис. тонн арматури , 3,5 млн кубометрів піску і гравію.

Такі дії, вважають місцеві ЗМІ, свідчать про намір Вашингтона і Сеула "навіки зберегти розкол корейської нації". І якщо влада Південної Кореї, які разом з США проводять ворожу політику щодо КНДР, відмовляться знищити це бетонну споруду, то "їх чекає суворий вирок історії", наголошується в публікації.

Читайте також: Лавров заявив, що більшість політиків країн ЄС вважають помилкою протистояти Росії через Україну