Події
28 грудня 2015
Пошкоджений іноземцем туристичний символ Одеси не підлягає відновленню
Порушника оштрафували на 255 гривень.
news-image

Туристичний символ Одеси - композиція «якір-серце», яку пошкодили минулими вихідними, не підлягає відновленню. Про це розповів керівник відділу розвитку туризму Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга, який був ініціатором встановлення цієї пам'ятки, передає «Є!» із посиланням на "Думская".

Якір потрібно відливати по новій. Ремонту робота не підлягає. У скільки обійдеться відновлення, поки невідомо. Днями його будуть демонтувати, і тоді стане ясно. У 2012 році ця робота коштувала 20 тис доларів, - зазначив Ліптуга.

Демонтований якір відвезуть в Літературний музей. Відтворювати пам'ятку буде скульптор Олег Черноіванов, який і є автором роботи.
Тим часом у мерії ламають голову над тим, як стягнути збитки з водія, що знищив туристичний символ міста.

У жодному разі якір потрібно відновлювати. Питання тільки, за чий рахунок. Минулого разу це були гроші меценатів, але хотілося б, щоб роботу оплатили ті, хто пошкодив скульптуру. Адже ні в одній іншій країні таке неможливо, щоб турист знищив пам'ятник у центрі міста і відбувся невеликим штрафом, а потім поїхав додому, - говорить прес-секретар муніципалітету Наталія Мальцева.

Нагадаємо, в суботу вдень на Ланжеронівській лихач на «Порше Кайєн» з литовськими номерами протаранив скульптуру «якір-серце». В результаті композиція пошкодилася.
У прес-службі патрульної поліції запевнили, що ДТП не було. Нібито водій «Порше Кайєн» з іноземними номерами просто неправильно припаркувався. Його оштрафували на 255 гривень. Пізніше з'явилася інформація про те, що порушнику виписали протокол за 124 статтею КУпАП «порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна».
Ця стаття передбачає штраф від 20 до 25 неоподатковуваних мінімумів або позбавлення прав від шести місяців до року.

За даними Дмитра Казачинського, чия сім'я виступила меценатом при створенні якоря-серця, в салоні «Порше» знаходилися німці арабського походження, які навчаються в Одесі. За словами очевидців, студенти були в стані алкогольного сп'яніння, а водій ледве зміг вийти з машини.