Суспільство
28 грудня 2015
Аксьонов взяв під свій контроль закупівлі туалетного паперу в Криму
Йому донесли, що папір купують за "абсолютно божевільними цінами".
news-image

Влада Криму стурбована проблемами корупції при проведенні держзакупівель. Зокрема, російський глава республіки Сергій Аксьонов пообіцяв простежити за тим, за якими цінами закуповують туалетний папір у регіональній Раді міністрів. Таку заяву він зробив у відповідь на запитання однієї з журналісток про "зовсім божевільні ціни", за якими чиновники замовляють собі туалетний папір, передає агентство FlashCrimea, пише «Є!».

У ході підсумкової прес-конференції Аксьонова одна з журналісток поскаржилася главі регіону на те, що Радмін купує туалетний папір "за абсолютно божевільними цінами". За її словами, це випливає з інформації, опублікованої на сайті держзакупівель.

"Чому немає вашої реакції?" - запитала представник ЗМІ.
"При всьому своєму величезному бажанні не можу встежити, де купують туалетний папір. Правоохоронці зобов'язані реагувати. Але за туалетним папером простежу", - прокоментував Аксьонов.

На сайті держзакупівель, про який, імовірно, говорила журналістка, задаючи питання Аксьонову, за запитом "туалетний папір" можна знайти держзамовлення, розміщені управсправами Держради Криму на закупівлю відповідних паперових виробів. Ще в серпні цього року місцеві чиновники за допомогою електронного аукціону розмістили замовлення на придбання туалетного паперу на загальну суму в 112 827 рублів. На ці гроші передбачалося закупити майже вісім тисяч одиниць виробів, включаючи туалетний папір і паперові рушники.