Суспільство
28 грудня 2015
Українські глядачі побачать "Іронію долі..."
Телеканали зможуть показувати на новорічні свята радянські фільми.
news-image

У Національній раді з питань телебачення і радіомовлення роз'яснили обмеження щодо антиукраїнських фільмів, запевнивши громадян у тому, що телеканали зможуть показувати на новорічні свята радянські фільми, в тому числі картину Ельдара Рязанова "Іронія долі, або З легким паром!". Про це йдеться в прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті департаменту, повідомляє «Є!».

У документі повідомляється про минулу спільну нараду за участю представників Міністерства культури, Держкіно та індустрії. На ній, зокрема, були обговорені питання виконання вимог Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України".

Окремо учасники зустрічі торкнулися і теми "показу фільмів радянської епохи на телебаченні".

"Стосовно осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, регулятор керуватиметься тільки офіційно отриманими від Міністерства культури України документами", - йдеться в прес-релізі.

Минулого тижня, 23 грудня, Нацрада нагадала про неприпустимість показу фільмів, в яких знімалися особи, які створюють "загрозу національній безпеці". У їх число входить і актриса Валентина Тализіна, яка зіграла роль другого плану в "Іронії долі" і яка озвучувала головну героїню у виконанні Барбари Брильської. Раніше вона публічно підтримала "позицію Путіна по Україні і Криму".