Світ
29 грудня 2015
США визнали, що Путін досяг своєї мети в Сирії - Reuters
Трьома місяцями військової інтервенції в Сирії Володимир Путін добився свої головної мети - стабілізації уряду Башара Асада з відносно низькими витратами.
news-image

Такого висновку дійшли американські чиновники і військові аналітики, передає «Є!» з посиланням на огляд  Reuters.

Я думаю безперечно, що режим Асада з російською військовою підтримкою, ймовірно, у більш безпечному стані, ніж був раніше, - сказав високопоставлений чиновник адміністрації президента США, який побажав залишитися неназваним, на якого посилається видання.

П'ять інших американських чиновників, опитані Reuters погодився з думкою, що російська місія була в основному успішною, тому що відбувається далеко від самої Росії і обходиться відносно низькими витратами.

Проте американські чиновники наголошують, що Путін може зіткнутися з серйозними проблемами, якщо завязне в цьому 4-річному громадянському сирійському конфлікті.  

Поки розвідка США констатує, що кампанія, яка розпочалася Росією 30 вересня, обійшлася країні за попередніми підрахунками у $ 1-2 млрд, що вважається невеликою сумою порівняно з річного бюджету Росії оборони у $ 54 млрд. 

Проте подальше падіння цін на нафту, що боляче б'є по економіці Росії в цілому, змушує скорочувати витрати на заправки літаків і кораблів, а також допоміг виявити "запас звичайних бомб ще радянського виробництва".

 

 

 

Читайте також: Авіація Асада скинула бомби з отруйним газом на житлові квартали