Київ
29 грудня 2015
У Київському метро оновиться інтерфейс для автоматів поповнення карток
Дизайнери-волонтери з об’єднання "Агенти змін" розробили новий інтерфейс автоматів поповнення карток метро та придбання жетонів
news-image

Про це повідомляє «Є!» з посиланням на сайт київських дизайнерів.

Ми прагнемо максимально спростити користування автоматами поповнення. У години пік біля них нерідко збираються черги, тому час контакту необхідно звести до мінімуму. Отже, інтерфейс має бути одночасно і зрозумілим для нових користувачів, і до автоматизму простим для досвідчених, - кажуть "Агенти змін".

Серед нових відмінностей: 

1. Скорочено кількість дій пасажира – кнопку "Сплатити" треба натиснути лише один раз (раніше – для кожної внесеної купюри),

2. Збільшено кнопку "Сплатити" (раніше у неї потрібно було цілитись),

3. Додали інформацію про тарифи на екрані поповнення . Так буде видно,  скільки поїздок треба купити, щоб отримати той чи інший тариф (від 3,5 до 4 гривень за поїздку залежно від кількості одночасно придбаних поїздок).  

Ми не ставимо перед собою мету просто зробити кращий інтерфейс  -  здається, будь-який буде кращим за існуючий. Ми хочемо зробити інтерфейс дійсно зручним і простим, - кажуть дизайнери.

Наразі новий інтерфейс автоматів проходить обговорення з громадськістю.

Подивіться, що в нас вийшло і надайте нам зворотній зв’язок, аби ми спільно зробили продукт, максимально зручний у користуванні для всіх, - підсумували "Агенти змін".

Як відомо, у липні команда дизайнерів-волонтерів "Агенти змін" вирішила зробити повний редизайн системи навігації у київському метро. До того вони розробили нові лінійні схеми для вагонів, нові схеми метро і новий дизайн безконтактних карток. 

Читайте також: На червону гілку Київського метрополітену випустили модернізовані потяги