Світ
30 грудня 2015
Головний помічник Кім Чен Ина загинув в автокатастрофі
Кім Ян Гон, який займався зв'язками з Південною Кореєю, був головним помічником лідера КНДР і супроводжував його під час дипломатичних зустрічей.
news-image

Високопоставлений північнокорейський чиновник і один з головних помічників лідера країни Кім Чен Ина загинув в автокатастрофі, повідомило державне інформагентство в середу, пише «Є!» з посиланням на Reuters.

Кім Ян Гон, який займав пост секретаря Трудової партії і глави Комітету з мирного об'єднання Батьківщини, який займався зв'язками з Південною Кореєю, був "найближчим соратником Кім Чен Ина, надійним сподвижником революції", повідомило агентство KCNA.

Чиновник загинув в автокатастрофі у вівторок, у віці 73 років, повідомило агентство, не розкривши деталей події.

Останнім часом Кім Ян Гон, очевидно, зблизився з Кім Чен Ином і супроводжував молодого лідера під час різних сільськогосподарських і заводських перевірок, а також дипломатичних зустрічей.

Південна Корея висловила співчуття у повідомленні від міністра об'єднання, направленому через зону безпеки в прикордонній селі Пханмунджом, повідомив один з чиновників.

Китай - основний економічний партнер Північної Кореї і дипломатичний союзник - також висловив співчуття, сказавши, що Кім Ян Гон добився позитивних результатів у розвитку відносин двох країн.

Товариш Кім Ян Гон довгий час присвячував себе розвитку китайсько-північнокорейських зв'язків, - сказав журналістам прес-секретар МЗС КНР Лю Кан в Пекіні.
Читайте також: Кім Чен Ин хвалиться, що у КНДР є воднева бомба