Суспільство
31 грудня 2015
Кримчан закликають підготуватися заздалегідь до Нового року без світла
Через дефіцит електроенергії кримчанам радять приготувати новорічні страви вдень і заздалегідь зарядити телефони, а новорічний вечір присвятити спілкуванню, бо очікуються віялові відключення.
news-image

Про це сказала на засіданні штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в анексованому Росією Криму так звана "міністр палива й енергетики Криму" Світлана Бородуліна, передає «Є!» з посиланням на РІА Новости.

У нас сьогодні вихідний день, усі будуть готуватися до свята. Усі в курсі, що в денний час у нас є хороша підмога з боку сонячної й вітрової генерації, тому постарайтеся приготувати те, що ви готуєте на електричних плитах, у світловий день, також зарядити акумулятори… - цитує її видання.
З 6 години вечора присвятіть спілкуванню один з одним. Дружнє ставлення до електроенергії буде, напевно, найкращим взаємним подарунком кримчан, - сказала Бородуліна.

Вона зазначила, що одним із найбільш енергоємних приладів також є електричні бігуді, тому жінкам краще зробити зачіски в денний час.

Бородуліна наголосила, що в піковий вечірній час, коли споживання електроенергії зростає в рази, доведеться вводити графік віялових відключень.

Ті графіки будуть із 2016 року й у пікові години сьогоднішнього вечора з 17 до 22 застосовуватися, - сказала вона.

Як відомо, увечері 30 грудня перетікання електроенергії в Крим з України високовольтною лінією потужністю 220 кіловатів Каховка - Титан було перервано, бо спрацювала система релейного захисту. Пізніше в"Укренерго" виявили, що опора ЛЕП упала.

Електроенергія з цієї ЛЕП в анексованому Криму розподілялася, в основному, у північних районах півострова – Джанкойському, Чорноморському й Раздольненському, а також у Євпаторії. З урахуванням різкого похолодання, у Криму виник енергодефіцит.

Із 22 листопада до 8 грудня Україна не поставляла електроенергію в Крим через підрив ліній електропередач, але пізніше кримські татари й інші активісти погодилися на запуск однієї лінії "Каховка – Титан". 

Сьогодні повідомлялось, що одна опора ЛЕП "Каховка-Титан" впала.

Читайте також: "Укренерго" ще не приступило до ремонту пошкодженої опори ЛЕП