Суспільство
2 січня 2016
Військкомати почали ставити на облік 17-річних юнаків
Хлопці 1999 року народження будуть запрошені до військового комісаріату.
news-image

З 1 січня 2016 року на облік ставитимуть юнаків 1999 року народження. Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України, передає «Є!».

"З 2 січня до 30 березня 2016 тільки в Харківській області понад 8000 осіб будуть викликані у військкомати для постановки на військовий облік, вивчення їх придатності до військової служби, обстеження стану здоров'я", - йдеться в повідомленні.

У Харківському обласному військкоматі повідомили, що комісія складатиметься не виключно з військових ЗСУ, але й із фахівців іншого профілю - цивільних лікарів, психологів та працівників регіональних структур соціального забезпечення.

"Ще минулого року офіцери військкоматів склали списки харків'ян, яким цього року виповниться сімнадцять. Паралельно в районах підготовлено все необхідне для виконання цього загальнодержавного завдання", - пояснив тимчасово виконуючий обов'язки військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Юрій Калгушкін.

Під час постановки на військовий облік осіб 1999 року народження буде проводитися вивчення юнаків і дівчат, які цього року вступатимуть до вищих військових навчальних закладів оборонного відомства.