Події
5 січня 2016
Переселенців з Донбасу виселяють з гуртожитку Києва в морози
Близько 30 сімей переселенців з Донбасу, що проживають в гуртожитку Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції в Києві, змушують виселитися до 10 січня.
news-image

Як повідомляє «Є!», офіційна версія виселення - заборгованість за комунальні послуги.

На стінах гуртожитку розмістили оголошення, а також дали нам під підпис для ознайомлення персональне звернення про те, що ми, переселенці, у тому числі моя багатодітна сім'я, де один з дітей - інвалід дитинства, мають виселитися з гуртожитку до 10 січня, оскільки гуртожиток нібито не буде для нас працювати", - повідомила колишня донеччанка Наталія Омельченко.

У гуртожитку проживає близько 30 сімей внутрішньо переміщених осіб. Їх розмістив там департамент соцполітики КМДА згідно з інформацією на сайті Мінсоцполітики про вільні місця для розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Тоді він належав державному закладу післядипломної освіти "Центр підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів промисловості", який у на початку 2015 році був реорганізований у Центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників юстиції під егідою Мін'юсту.

За словами Омельченко, з серпня 2014 між переселенцями і адміністрацією виник цивільно-правовий спір з приводу розміру оплати за користування кімнатою в гуртожитку, оскільки переселенці мали оплачувати борги людей, які жили у гуртожитку до них.

Зараз адміністрація загрожує відключити людям воду і світло.

Читайте також: У Борисполі затримані псевдодипломати з Афганістану