"Зоряні війни" випередили "Месників" у світовому рейтингу найкасовіших фільмів
У Північній Америці блокбастер може випередити «Аватар» і стати найкасовішим в історії без урахування інфляції.
news-image

Фільм «Зоряні війни: Пробудження Сили» Джефрі Джейкоба Абрамса 4 січня випередив у світових касових зборах «Форсаж 7» і «Месників» та посів четверту сходинку у списку найкасовіших  фільмів з ,54 млрд зборів, без урахування інфляції, повідомляє «Є!» з посиланням на The Hollywood Reporter.

Нагадаємо, "Форсаж 7" (2015) зібрав ,515 млрд, а "Месники" (2012) - ,529 млрд.

У Північній Америці, фільм Disney і Lucasfilm знаходиться на межі обгону "Аватара" ($ 760 500 000) і має можливість стати найкасовішим за весь час, без урахування інфляції. Проте "Зоряні війни" навряд чи випередять "Аватар" за сумою зборів у світовому прокаті (,78 млрд).

Завдяки масовим показам кіно, касові збори за 2015 рік досягли рекордної суми млрд, в той час як глобальні збори, згідно з Rentrak, перетнули млрд вперше в історії.

Кіно не б'є рекордів у деяких частинах Азії, таких як Південна Корея, але очікується успіх у Китаї, де прем’єра відбудеться дев'ятого січня.

Лідером касових сборів за межами США є Велика Британія  (6.9 млн), Німеччина (.3 млн), Франція (.6 млн), Японія (.7 млн), Австралія (.7 млн), Іспанія (.4 млн), Італія (.4 млн), Мексика (.8 млн), Південна Корея (.2 млн), Росія (.8 млн) і Бразилія (.7 млн).

Читайте також: "Зоряні війни" побили черговий рекорд