Події
6 січня 2016
У Росії водій, який ледве вижив у сніговому полоні, написав відеозвернення до Путіна (ВІДЕО)
Водій Павло Гусєв, який близько доби провів у своїй машині на трасі Оренбург-Орськ через сильну заметіль, записав відеозвернення до президента Володимира Путіна.
news-image

Він також звернувся до губернатора Оренбурзької області Юрія Берга та начальника місцевого МНС Петра Іванова, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Гусєв просить розібратися, чому йому та іншим водіям, застряглим в сніговому полоні, довелося чекати допомоги більше 15 годин. Багато отримали обмороження. Пунктів обігріву, про які рапортували місцеві ЗМІ, ніхто з застрягли водіїв не виявив, зазначив він.

Росія допомагає буквально всім, всій закордону, відправляючи туди сучасну техніку, літаки, обігрівачі, намети, а своїх людей ми рятувати не можемо, - заявив водій з Оренбурга.

Нагадаємо, трасу Оренбург - Орськ занесло снігом 2 січня. За офіційними даними, були евакуйовані 84 людини, 12 госпіталізовані. У російських інформаційних агентствах інформації про загиблих або зниклих безвісти немає. За неофіційними даними, один з водіїв, намагаючись вибратися із затору, загинув. Тіло чоловіка знайшли тільки через два дні його родичі, що відправилися на пошуки після того, як в МНС заявили, що рятувальники не виявили загиблого.

Рух по трасі відновлено, але влада попереджає про 30-градусних морозах аж до 9 січня і рекомендують не виїжджати на дороги.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров раніше не виключив створення «загальноросійського руху «Напиши звернення Путіну» у зв'язку з нібито проханням мера українського міста Генічеська в Херсонській області про постачання газу.

Читайте також: Російські ЗМІ розповіли, що Путін на прохання мера провів газ у херсонський Геніческ