Події
7 січня 2016
Штати кажуть, що Росія може бути причетною до кібератак на українські електромережі
Центральне розвідувальне управління, Агентство національної безпеки, Департамент внутрішньої безпеки США розслідують, чи причетні російські урядові хакери до кібератак на українські електромережі в грудні минулого року.
news-image

Як повідомляє «Є!», про це написали журналісти Daily Beast та Washington Examiner.

Американські безпекові агенції вивчають шкідливе програмне забезпечення, знайдене в мережі компанії "Прикарпаттяобленерго".

Відомо, що програмне забезпечення BlackEnergy, яке було задіяно в Україні, використовувалося для атаки на енергетичні об’єкти у США.

Американські комунальні агенції, зокрема, Північноамериканська рада електричної безпеки, закликали енергетичні компанії бути напоготові і перевірити захист своїх мереж з огляду на успішну атаку хакерів в Україні.

Нагадаємо, "Прикарпаттяобленерго" повідомила про вимкнення електроенергії, що вразило Івано-Франківськ і ще частину Прикарпаття, 23 грудня. Причиною аварії назвали втручання сторонніх осіб у роботу телемеханіки – автоматичної системи контролю та управління енергообладнанням. Крім того, компанія повідомила і про технічні збої в роботі свого кол-центру.

Служба безпеки України 28 грудня звинуватила в цьому Росію. 

Читайте також: Патріарх Кирило: військові дії РФ в Сирії - це і є захист Вітчизни