Резонанс
8 січня 2016
Топові українські аккаунти підлягають масовому бану в Twitter
Російські боти розгорнули цілеспрямовану кампанію з блокування користувачів.
news-image

Топові українські аккаунти в соцмережі Twitter масово блокують.
Як передає «Є!», під "санкції" потрапили, зокрема, @Dbnmjr (Новини України) з 500 тисячами передплатників, @TukvaSociopat, @xyevii _ kharkov, @banderenko, @ReggaeMortis1, @SPaWN _ ua (Капітан Прайс), @canabina (Євгеній Коноплянка), @UKROPSTEEL, @psb4ukr (центр "Миротоворец"), @olegnovikovkh, @CatDemokrat, @bloodypastor (Кривавий пастор), @forest _ brothert (Лісовий брат), @PV _ Petrychenko (Паша Петриченко), @kozakmamai (Ukrainian Forces), @persident _ ukr (Перзидент Уркаїни) і багато інших.


Хвиля блокування почалося після того, як Twitter посилив правила безпеки, за якими можна призупиняти дію аккаунтів за щонайменші порушення. Після цього проросійські боти почали вишукувати в постах українських користувачів некоректні цитати і скаржитися на них. Причому в хід часто йдуть старі твіти - річної давності і ще більш застарілі.


На ситуацію відреагував навіть посол України у Фінляндії Андрій Олефіров, що є активним користувачем твіттера. Він оприлюднив звернення до техпідтримки компанії з проханням звернути увагу на блокування українських аккаунтів. Посол також пропонує робити скриношоти, які дозволять довести зловмисний характер банів від російських тролів.