Світ
8 січня 2016
У МВС Німеччини розповіли, кто нападав на людей у Кельні
Серед тих, хто брав участь в масових нападах в Кельні були біженці.
news-image

Про це в п'ятницю, 8 січня, повідомило Reuters з посиланням на представника німецького міністерства внутрішніх справ Тобиаса Плата, передає «Є!».


За словами Плата, поліція Німеччини встановила особу 31 людини, що брала участь в нападі. З них 18 осіб виявилися біженцями.
Представник німецького МВС також зазначив, що з 31 опитаних дев'ять чоловіків виявилися алжірцями, вісім - марокканцями, п'ять - біженцями з Ірану, і четверо - сирійцями. Також серед нападаючих були двоє громадян Німеччини, один громадянин Іраку, громадянин Сербії і громадянин США.

Поліцією Кельна було зареєстровано 32 правопорушення, пов'язаних з крадійством, нанесенням тілесних ушкоджень, здійснених в новорічну ніч. Також було зареєстровано три випадки сексуального насильства, але поліції доки не вдалося встановити особи нападників.
Близько ста жінок піддалися домаганням і проявам сексуального насильства напередодні Нового року в районі вокзалу в Кельні. Очевидці розповідають, що нападниками були люди північноафриканського і арабського походження.
5 січня в Кельні біля вокзалу пройшла акція протесту проти сексизму і насильства.