Світ
8 січня 2016
На кордоні з Норвегією розбився шведський поштовий літак
На борту знаходилися два пілоти.
news-image

Поштовий літак шведської компанії West Atlantic розбився в ніч на 8 січня в районі шведсько-норвезького кордону, передає The Local. На борту знаходилися два пілоти, їх загибель поки не підтверджена, передає «Є!».

Екіпаж  - 42-річний капітан, громадянин Іспанії, і штурман - француз. Рейс виконувався з аеропорту Осло на півночі Норвегії в місто Тромсе. Сигнал лиха був посланий близько 23:31 за місцевим часом, розповіли в авіакомпанії.

"Вони прислали дуже короткий сигнал лиха, і потім літак зник з наших радарів ... Погодні умови не були суворими", - цитує Даніеля Ліндблада, представника шведської морської адміністрації, норвезький ресурс.

У державному управлінні судноплавства Швеції відзначають, що літак з невідомої причини почав різко втрачати висоту, за хвилину опустившись більш ніж на 6,5 км.

Уламки літака виявив норвезький літак F-16 на землі між північно-західним краєм шведського озера Аккаяуре і норвезьким кордоном, в районі, який часто називають "шведські Альпи". Поліція і рятувальні служби вирушили на місце катастрофи вранці 8 січня. Доля пілотів поки невідома. За словами рятувальників, місцевість важкодоступна і гориста, а температура повітря становить близько мінус 30, тому їм потрібен час, щоб досягти місця аварії. Уламки літака розкидані по території в радіусі 50 метрів, великих частин немає, є лише маленькі фрагменти. Причини аварії поки невідомі.