Війна
8 січня 2016
Між бойовиками "ЛНР" та "ДНР" розгорівся конфлікт (відео)
"ЛНР" заблокувала гуманітарну допомогу з Донецька.
news-image

З 1 січня 2016 року бойовики "ЛНР" та "ДНР" обіцяли ліквідувати митницю між територіями. Але не вийшло так, як планувалось, а виявилось навпаки: гуманітарну допомогу вже тиждень не можуть доправити з Донецька до Луганська. Причина - вантажівку затримали на кордоні митники так званої "ЛНР", повідомляє "Четверта влада", пише «Є!».

"З 3 січня і по теперішній час, а сьогодні вечір 6 січня, напередодні Різдва Христового, тобто вже 4 дні, наша фура зупинена на кордоні між "ДНР" і "ЛНР" і не пропущена далі під приводом відсутності у нас акредитації для надання гуманітарної допомоги", - кажуть бойовики з руху "Новоросія".

За цей час здійснювались спроби отримати так звану акредитацію, але луганчани своїм донецьким "колегам" порадили звернуться після 11 січня. Останні обурені, адже водію ще тиждень доведеться сидіти в автомобілі на кордоні між самопроголошеними республіками.

Начальник штабу «Новоросія» Олексій Сороковий у відеозверненні заявив, що гуманітарний вантаж був доставлений із Росії. Збирали його громадяни та громадські організації. Він зауважив, що кордони між республіками планувалося знищити, але по факту ситуація лише ускладнилася.