Світ
9 січня 2016
Антиісламістів у Кельні розігнали водометами
У правоохоронців летіли пляшки та піротехнічні засоби.
news-image

У німецькому Кельні, розбурханому масовими нападами на жінок, 9 січня пройшли одразу дві акції протесту: одну організували жінки - вони виступають проти насильства, іншу - антиісламський рух Pegida, котрий виступає проти "засилля іноземців та мусульман". Як зазначає DW, пише «Є!», цього разу в центр Кельна направлено додатково 1700 поліцейських. Владі вказували, що нестача сил поліції в новорічну ніч стала однією з причин розгулу натовпів мігрантів, що приставати до жінок. Антиісламську акцію поліцейські розігнали водометами.

Першою за часом відбулася демонстрація жінок проти насильства. На неї зібралися кілька сотень учасниць, які тримали в руках транспаранти з написами "Ні - значить ні. Це наш закон. Відчепіться від нас!" і "Ні насильству над жінками, неважливо, де: в Кельні, на Октоберфесті або в домашній спальні". Заклик до участі в акції поширювався через соціальні мережі. Акція пройшла мирно.

У другій половині дня відбулася короткострокова акція протесту прихильників антиісламістського руху Pegida. На акцію прийшло близько 1300 чоловік.

Відразу після початку демонстрації Pegida в правоохоронців полетіли пляшки та піротехнічні засоби. За даними місцевих ЗМІ, мали місце напади на журналістів. Багато учасників акції правих перебували в стані алкогольного сп'яніння. Акція була припинена, а проти учасників застосували водомети.