Події
11 січня 2016
Іслямов назвав дату повернення Криму до України
Координатор блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що анексований Росією півострів буде повернений Україні навесні 2016 року в разі зниження вартості нафти.
news-image

Про це він заявив в інтерв'ю Одеському кризовому медіа-центру, передає «Є!».

Іслямов також висловив думку, що в Україні відбудеться зміна уряду.

Я думаю, зміна уряду буде однозначно. Донбас заморозиться якимось чином. А Крим будуть нам пропонувати повернути в різних варіантах - наприклад, без Севастополя. Домовлятимуться про знаходження якогось флоту, про спільне управління. Якщо нафта доларів 20 місяці три, то ми це побачимо вже в березні-квітні. Я думаю, в хорошому варіанті Путіна якимось чином відсторонять. У поганому варіанті - це буде війна з Туреччиною. Природно, війна це все прискорить. Ми повинні бути готові. Ми бачимо, яку вони техніку понагонялі. Українці повинні все піднятися і битися за свою землю, тільки так ми зможемо зробити цю країну державою. Зараз ми в чомусь недодержава, у нас забрали частину території, - сказав Іслямов.


Він також зазначив, що Туреччина надає підтримку учасникам блокади Криму.

Ось в п'ятницю вже військова форма прийде. Вже нас починають укомплектовувати. Турецький уряд розуміє, що Україна поки не може так швидко реагувати. Вже немає сумнівів, що Крим повернеться. Але що робити з сепаратистами? Українські правителі вже дивляться на них, як на електорат. Ми ж країна виборів постійних. І це вже зараз політиків професійних турбує: хто це електоральне поле буде освоювати. Ну і думки у них такі: Крим повернемо, кримським татарам треба квоту якусь буде дати, щоб вони там сиділи і були задоволені. Але це та ж фсбшная історія, яка відбувається в Росії, вони таку ж історію роблять тут. Зараз ми будемо просити автономію у складі України, і лише кримські татари будуть зараз очолювати уряд Криму, ми разом з українцями будемо вирішувати долю Криму, і ніяк по-іншому. Було б здорово, якби прийняли закон про позбавлення громадянства сепаратистів. Нам, українцям, треба повчитися у Балтійських країн, - сказав Іслямов.
Читайте також: Іслямов про Генічеськ: "Для Херсонської області готується Придністровський сценарій"